Tutorial – Sjokolade Sommerfugler


I dag skal jeg vise deg hvordan du lager sjokolade sommerfugler i sjokolade som du kan bruke som pynt på kaker og cupcakes. Det ser avansert ut men er engentlig ikke så vanskelig. Det vanskeligste er å være stø på hånden.
Beregn god tid når du skal prøve deg på dette, det er en tidkrevende prosess, men det er veldig gøy når du får det til :)
Sommerfugl cupcakes’ene jeg har laget i tutorialen er lagde jeg i forbindelse med rosa sløyfe aksjonen i 2011 så de er ikke laget nå nylig, det ser du på håret mitt også, helbond hehe! Men oppskriften er den samme som jeg bruker i dag. Jeg synes det er veldig praktisk å bruke candy melts, som i grunn er ferdig farget hvit sjokolade så slipper du bryet med å farge selv, men mindre du er ute etter en helt spesiell nyanse da.
Fremgangsmåten på disse har jeg hentet fra boken «Hello, Cupcake!» av Karen Tack og Alan Richardson.
sommerfugl1sommerfulg2Det du trenger:
ca 50 g 70 % sjokolade
ca 100 g hvit sjokolade eller Candy melts
2 Sprøyteposer
Mellomleggspapir
Tannpirkere
Cupcakes eller en kake å dekorere.

– Start med å smelte den mørke sjokoladen over vannbad.
– Smelt den hvite sjokoladen eller candy melts over vanndamp.
– Farg den hvite sjokoladen i valgfri farge dersom du ikke bruker candy melts. På sommerfuglene over har jeg brukt en pasta farge fra Wilton, her vil ikke flytende «vanlige» konditorfarger fra butikken fungere.
– Tegn opp skissen av sommerfugl vingene på et eller to mellomleggspapir, snu det rundt før du tegner opp med sjokolade for å unngå blekk i sjokoladen ;)
– Fyll sjokoladen over i hver sin sprøytepose, jeg bruker de fra Wilton. Klipp et lite hull nederst i posen slik at en tynn stråle sjokolade kommer ut når du klemmer på posen.
– Den vanskeligste delen: Tegn opp omrisset av den ene vingen med mørk sjoklade. Tegn også opp noen følehorn i en V form i mørk sjokolade på et annet mellomleggspapir som du skal bruke senere.
– Fyll i med den fargede hvite sjokoladen eller candy melts, pass på å få alt godt ut i kantene.
– Bruk en tannpirker for å skape litt form på vingene ved å begynne i den mørke sjokoladen og dra den over i den fargede sjokoladen. Dette må gjøres raskt etter at du er ferdig med å fylle inn omrisset.
– Når vingen er ferdig, så legger du den i kjøleskapet hvor den stivner raskt. Legg de inn ettersom du blir ferdig med de.
– På disse cupcakes’ene har jeg laget en topp på cupcaken som sommerfuglen kan ligge på. Jeg lagde roser og har brukt en Wilton 2D tipp. Skal du dekorere en kake trenger du ikke gjøre dette steget.
– Du må lage noe som vingene kan festes i, altså kroppen til sommerfuglene. Det er da det er det lurt å spare litt av frostingen eller glasuren som du har brukt til kaken/cupcakes’ene. Tilsett kakao og evt sjokolade for å få en mørk brun farge, denne massen bør være såpass «tykk» at vingene kan stå i den uten å dette ned. Ha massen i en sprøytepose som du klipper av tuppen på nederst for å lage kroppen.
– Tid for montering: Vær superforsiktig når du tar sjokoladevingen av bakepapiret, og pass på at du er rask så de ikke smelter i hendene dine. Stikk en vinge inn på hver side av sommerfuglkroppen, og putt to følerhorn hodet. Og vips så har du en liten sommerfugl. De må stå kaldt for at de skal beholde fasongen på vingene, står de i romtemperatur så vil vingene sige ned med miindre du tar deg bryet med å temperere sjokoladen.
______________________________________________________________________________________________
Håper dere har hatt en fin start på uken. I morgen skal jeg hente den nye bruktbilen bilen vi har kjøpt, det blir stor stas. Den gamle takket for seg i forrige uke, og bil er vi avhengige av så da tok vi turen til Toyota Tønsberg. Er du på utkikk etter ny bil eller bruktbil så kan jeg anbefale Gunnar Næs hos Toyota Tønsberg, han er kjempedyktig og servicen er upåklagelig.
______________________________________________________________________________________________
I morgen trekkes vinnerene av «Lik og Del» konkurransen på kakepiken’s facebookside. Det er fortsatt tid for deg å delta, bare klikk deg inn HER og lik og del det øverste innlegget, skrv «delt» i kommentarfeltet og du er med i trekningen! Enklere blir det ikke!

Skriv din kommentar her.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Følg meg

Få nye innlegg levert til din innboks.

Bli med 108 andre følgere

%d bloggers like this: